Geen categorieDe Wadtriathlon Schiermonnikoog 2021 - Stichting Wadloopcentrum Pieterburen

7 oktober 2021door admin

Na een geslaagde editie in 2019 en een afgelaste triathlon in 2020, vond op 25 september 2021 opnieuw een Wadtriathlon Schiermonnikoog plaats. Vertrek was uit Lauwersoog met ms Dolfijn.

De triathlon was iets uitgebreider dan bij de eerste editie in 2019. In 2021 was het zwemmen hetzelfde, het is 10 km fietsen en 5 km hardlopen. Die uitbreiding heeft vooral organisatorische redenen. Vorig jaar waren de deelnemers met het fietsen en hardlopen sneller dan de verplaatsingen van de organisatie. Vandaar.

Het programma was 1200 meter zwemmen vanaf de Dolfijn naar de jachthaven van    Schiermonnikoog. De vrijwillige brandweer van Schiermonnikoog was aanwezig om de deelnemers schoon te spuiten.

Daarna volgde 10 km fietsen op gewone huurfietsen. Iedereen had dezelfde fiets en dus ook dezelfde kans. De route ging door de mooie natuur van het eiland Schiermonnikoog, door het bos, door de duinen langs wegen en fietspaden.

Hierna volgde 5 km hardlopen, vanaf de rode vuurtoren van Schiermonnikoog, langs de buitenkant van de duinen naar de bank van Banck en daarna naar het dorp. Prachtig zicht op de duinen en het brede strand en de kwelder.

Onderweg stonden watertafels en lagen power bars klaar. Voor vervoer van de kleding etc. naar de juiste plek werd gezorgd. Na afloop kon er gedouched en omgekleed worden in het gymnastieklokaal in het dorp. Iedereen kreeg een medaille. De eerste drie dames en heren kregen een beker.

De uitslag bij de heren en dames was als volgt:

HEREN:
1e plaats heren Mark Siekmans, 1.27 uur
2e plaats Kees Rekelhof, 1.31 uur
3e plaats Gerrit Duits, 1.35 uur.

DAMES:
1e plaats Sippie Louwsma, 1.30 uur
2e plaats Anne Beaulieu, 1.32 uur
3e plaats Heleen Dernison, 1.36 uur.

De prijsuitreiking was aan boord van de Dolfijn. Verscheiden deelnemers gaven aan dat ze er de volgende editie graag weer bij zijn. Bij deze thriathlon ligt de nadruk meer op de beleving en het plezier in plaats van de prestatie.

Deze thriathlon is een activiteit die georganiseerd is door de Stichting Wadloopcentrum Pieterburen(www.wadlopen.com). Meer informatie over de wadthriathlon is te vinden op www.wadthriathlonschiermonnikoog.nl

Delen op sociale netwerken

admin

Nieuwsbrief

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, hoort u als eerste het laatste nieuws.

    Website & Boekingssoftware door NORISK Software

    Translate »