Geen categorieIn memoriam Peter Rozema - Stichting Wadloopcentrum Pieterburen

15 november 2021door admin

Wij ontvingen het droeve bericht dat onze oud-gids Peter Rozema op 11 november 2021 is overleden. Peter is in 2010 bij ons gekomen en heeft 10 jaar lang deel uitgemaakt van onze Wadloopstichting als gids. Het wadlopen bracht hem telkens in een andere wereld. Een wereld waar je het drukke en jachtige van het vasteland gedurende verscheidene uren even achter je kon laten en tot rust komen. Stilletjes hoopte hij dat de deelnemers ook een dergelijk iets mochten ervaren.

O.a. wadlopen vanaf de dijk naar Schiermonnikoog was een tocht die hij bijzonder graag liep. Niet alleen vanwege de tijdsduur (5 uur lopen) maar ook omdat je je in the middle of nowhere waande. En ondertussen vertellen over al het moois en bijzondere wat er op het Wad te zien en te beleven valt. Het was dan ook geen verrassing dat hij deel ging uitmaken van de opleidingscomissie. Zo kon hij de ruime kennis en ervaring die hijzelf had opgedaan met veel inzet en toewijding doorgeven aan een nieuwe generatie wadgidsen.

Peter was een kustbewoner pur sang en we zijn dankbaar dat we zijn enthousiasme over en kennis van het Wad en het wadlopen hebben mogen meemaken en delen.

We wensen Ellen en de kinderen veel sterkte toe met dit grote verlies.

 

Delen op sociale netwerken

admin

Nieuwsbrief

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, hoort u als eerste het laatste nieuws.

    Website & Boekingssoftware door NORISK Software

    Translate ยป