HomeGroepen

Maatwerk. Een dagje weg, naar de Wadden als groeps-of bedrijfsuitje. Eilandbezoek, wadlopen en varen. Bedrijfsuitjes en groepen zijn onze specialiteit.

Groepen en bedrijfsuitjes

Bent U op zoek naar een uniek en apart groepsuitje of bedrijfsuitje? Wij kunnen U helpen! Waarom niet een dagje uit naar De Wadden? Varen over het Wad, ergens droogvallen en van het schip afstappen, de zandplaat op! Een stukje waddenwandelen of varen en lopen naar een Waddeneiland. Zeehonden kijken. Fietsen, eten en drinken. Bij ons kan het allemaal!

Wij hebben, naast ons eigen schip ms Boschwad, de beschikking over meerdere schepen. Daarmee brengen wij U en Uw groep overal naar toe, in het oostelijk Waddengebied.

Voorbeeldprogramma's

Varen en/of lopen naar Schiermonnikoog

Verzamelpunt is het betreffende schip, dat in de Haven van Lauwersoog al op U ligt te wachten. U wordt ontvangen met koffie en koek. De trossen gaan los! En het schip is met Uw groep onderweg naar Waddeneiland Schiermonnikoog. Wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen binnen Uw groep hetzelfde wil, of fysiek aan kan.

Daarom kunnen we Uw bedrijfsuitje of groepsuitje nog specifieker op maat maken.

Een voorstel:

Voor de echte avonturiers onder ons, varen we eerst naar de zandplaat Brakzand. Deze avonturiers stappen hier van boord en lopen samen met de wadloopgids over het wad naar Schiermonnikoog. De rest blijft aan boord en vaart naar het Weststrand van Schiermonnikoog. Deze groep gaat hier van boord en loopt samen met een gids de lichte tocht, over het brede zandstrand naar het dorpje op het eiland. Daar ontmoeten ze enige tijd later het groepje wadlopers dat inmiddels ook gearriveerd is.

Op het eiland zijn dan eventueel de volgende mogelijkheden:

  • Gezamenlijk lunchen of avondeten in een van de horecagelegenheden die het eiland rijk is.
  • Een huurfiets nemen en men gaat als groep, of in groepjes het eiland verkennen.
  • Een ritje met trekker en kar, de Balgexpres, over het Noordzeestrand, naar het meest oostelijke puntje van Schiermonnikoog, om zeehonden te kijken.
  • Vaartocht over de Waddenzee naar de zeehonden, met een lunch of avondeten aan boord.

In plaats van de wadlooptocht vanaf het Brakzand, is er ook de mogelijkheid om vanaf het Weststrand van Schiermonnikoog de wadzwerftocht “Om de oost” te gaan lopen en uiteindelijk het dorp te bereiken. Uiteraard brengen wij U aan het eind van deze dagtocht, weer terug naar de haven van Lauwersoog.

Zeehondensafari. Varen naar en lopen op de Engelsmanplaat

Dit bedrijfsuitje of groepsuitje bestaat uit een rondvaart over de Waddenzee vanuit Lauwersoog. Tijdens deze tocht krijgt u 2x koffie/thee en gebak. Naast zeehonden kijken, gaat u onder leiding van een gids op excursie over de Engelsmanplaat. Met een bezoek aan de vogelwachter en zijn karakteristieke vogelwachtershuisje. Hierna serveren wij aan boord een koffietafel met soep en een kroket. Vervolgens gaan we Schiermonnikoog bezoeken (ca. 2 uur) Daar volgt een busrit naar het dorp. De gidsen vertellen onderweg over de historie van het eiland en het dorp. Aan het eind van de dag volgt de retourvaart naar Lauwersoog met voor iedereen een kruidenbittertje.

Exclusives

We hebben nu ook voor groepen een aantal EXCLUSIVE arrangementen. EXCLUSIVES zijn programma’s waarbij het wadlopen wordt gecombineerd met varen en een derde activiteit b.v. een workshop Wadden fotograferen, een historische workshop over de verdronken eilanden, daarnaast volledig verzorgd eten en drinken van streekproducten uit het Waddengebied. Mogelijk naar Rottumeroog, Simonszand en Schiermonnikoog. Een complete EXCLUSIVE waddenbeleving vanaf € 120 per persoon.

Met de voormalige Reddingsboot de Waddenzee op

De reddingsboot vaart uit. Met de Gebroeders Luden de Waddenzee op en het zeegat uit.

Voel de sensatie van het schip en de deining. Daarna naar het eiland Schiermonnikoog. Op de fiets naar het dorp voor een Waddengoud-streekproductenmaaltijd en strand golfen op het breedste strand van Europa. Dan weer op de fiets naar de veerdam en met de veerboot terug naar Lauwersoog.

Dit waren slechts een paar voorbeelden voor een uniek en eigentijds dagje uit op de Wadden met Uw groep of bedrijf. Wilt U het liever anders? Alleen maar een zwerftochtje? Wij leveren ook graag voor U maatwerk, dus neem even contact met ons op via de contactpagina of info@wadlopen.com. Om de prijs hoeft U het niet te laten. Hier komen we samen wel uit.

Weststrand14911
Weststrand132714
pieterburenwad143032
Noordpolderzijl91511
Pieterburenwad170525
Weststrand125312
Nieuwsbrief

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, hoort u als eerste het laatste nieuws.

    Website & Boekingssoftware door NORISK Software

    Translate »