Wadloopbelevingen Wadlopen via Brakzand naar Schiermonnikoog

Prijs
€45 per persoon
Duur
8 uur
Reizigers
min 30 deelnemers

Wadlopen via Brakzand naar Schiermonnikoog

Vanuit Lauwersoog varen we eerst een stukje de Waddenzee op. Op de zandplaat Brakzand begint daarna de wadlooptocht naar Schiermonnikoog.
 • Informatie
 • Foto's
 • Beoordelingen

Wat is inbegrepen

Vertreklocatie
MS Silverwind in de Visserijhaven Lauwersoog schuin tegenover NG Shipyards, Haven 30. Graag 15 minuten voor vertrektijd aanwezig zijn.
Prijs is inclusief
 • Busvervoer eiland
 • Vaartocht
 • Wadlooptocht
 • Wasplek

We varen vanuit Lauwersoog naar de zandplaat Brakzand en gaan daar van boord voor de 3,5 uur durende wadlooptocht naar Schiermonnikoog. We lopen de gehele tocht over een redelijk harde ondergrond met een dun laagje slik daarop. Bij de prieltjes aan het begin van de tocht ligt meer slik en daar begint meteen de eerste uitdaging. Na iets meer dan een uur lopen komen we bij de eerste geul, het Brakzandstergat, en vanaf daar worden er meerdere geulen doorstoken. Dit kan zijn van kniediep tot borstdiep. In het laatste geval de rugzak even boven je hoofd tillen, zodat de meegenomen spullen niet nat worden. Tussen de geulen liggen ook oester- en mosselbanken en op sommige plekken is er daar pittig slik. Voor de liefhebbers de gelegenheid te ervaren hoe het voelt om door zuigend slik te lopen. Het kan zijn dat we onderweg nog de restanten van een oud wrak tegenkomen. De laatste geul voor het eiland is de Sprutel. Nadat deze is gepasseerd zijn we aan de veilige kant van het Wad. Het is dan nog een uur lopen alvorens we het eiland bereiken. Vanaf daar lopen we naar de wasplek. Na het wassen en omkleden brengt een bus de deelnemers naar het dorp voor een verblijf van ongeveer twee uur. Daarna vertrekt de bus weer naar de veerdam. De gidsen vertellen je waar en om hoe laat de bus komt voorrijden. De terugvaart naar Lauwersoog duurt een uur. Onnodig te vermelden dat op deze tocht een handdoek met droge kleren en schoenen dienen te worden meegenomen in een rugzak, aangevuld met wat eten en drinken tijdens de wadlooptocht.

De wadloopkleding bestaat standaard uit gelaagde bovenkleding met daarbij een wind- of regenjack, een korte broek en een paar stevige sokken. Het dragen van een pet is aan te raden. De tocht bij voorkeur lopen op hoge gympen. Op lage schoenen mag eventueel ook, maar niet op laarzen of open schoenen zoals sandalen en waterschoenen. Auto parkeren langs de waterkant tegenover NG Shipyards, Haven 30. Het schip de Silverwind ligt schuin tegenover het elektriciteitsgebouwtje.

Op de volgende data vind deze tocht plaats:
Zaterdag 3 september 2022 om 7:00 uur
Zondag 4 september 2022 om 7:45 uur
Zaterdag 17 september 2022 om 7:00 uur
Zondag 25 september 2022 om 15:00 uur
Zondag 2 oktober 2022 om 6:45 uur
Zaterdag 8 oktober 2022 om 14:00 uur
Zondag 23 oktober 2022 om 13:30 uur

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Schrijf je beoordeling

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Delen op sociale netwerken
Nieuwsbrief

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, hoort u als eerste het laatste nieuws.

  Website & Boekingssoftware door NORISK Software

  Close

  Wadlopen via Brakzand naar Schiermonnikoog

  Prijs
  €45 per persoon
  Looptijd
  8 uur
  Reizigers
  min 30 deelnemers

   Fill out the form to book the Tour. Required fields are marked *    Enquiry about the Tour availability or anything you’d like to know. Required fields are marked *    Translate »