Oversteken Wadlopen naar Rottumeroog

Prijs
€65 per persoon
Duur
10 uur
Reizigers
min 30 deelnemers
1 Beoordelingen
5 uit 5

Wadlopen naar Rottumeroog

Een indrukwekkende oversteek naar het beschermde eiland en prachtig natuurgebied Rottumeroog met in het begin pittig slik in de landaanwinningwerken.
 • Informatie
 • Foto's
 • Beoordelingen
 • Extra informatie

Wat is inbegrepen

Vertreklocatie
Wadloopkantoor Lauwersoog Haven 26
Prijs is inclusief
 • Busvervoer vasteland
 • Vaartocht
 • Wadlooptocht
 • Warme maaltijd

Een indrukwekkende tocht met nogal wat slik in het begin en onderweg mooie geulenstelsels naar het beschermde eiland en prachtig natuurgebied Rottumeroog. Het lopen duurt ongeveer 4 uur en het varen minimaal 3 uur. Juist deze tocht toont de dynamiek van het Wad.  We vertrekken vanaf het wadloopkantoor in Lauwersoog met de bus naar de Emmapolder. Vanaf de parkeerplek aldaar lopen we naar de kwelder met de landaanwinningswerken. Het eerste uur van de tocht is inspannend, want pittig slik. We zien dat de hoeveelheid slik de laatste jaren daar alleen maar is toegenomen. De tocht kan daarom worden aangemerkt als een zware tocht. Nadat we de eerste geul zijn doorgestoken, wordt het lopen al gemakkelijker. Er volgen nog enkele doorwaadbare geulen. Naarmate we dichter Rottumeroog naderen, licht het witte zand van de Zuiderduintjes steeds duidelijker op.  Deze begroeide zandplaat ligt ten zuiden van Rottumeroog. We lopen daar onderlangs op weg naar de opstapplek bij het schip. Zowel Rottumeroog als de Zuiderduintjes zijn niet toegankelijk en verboden gebied vanwege de enorme aantallen vogels die zich daar bevinden. Op de terugvaart naar Lauwersoog is er een maaltijd aan boord van het schip. We varen dan langs de zandplaten onder Rottumerplaat waar veelal honderden zeehonden kunnen worden gespot.

Gebruikersbeoordelingen & amp; Comments

 • Miranda
  5 uit 5

  Echt een heel mooie tocht. Zwaar in het slik. Bijzonder vanwege de unieke onbewoonde omgeving. Veel zeehonden zien rusten en zwemmen. Omdat je elkaar tijdens de tocht soms een handje moet helpen en vervolgens een paar uur door het mooie wadengebied terug vaart is de tocht ook mega gezellig!

  21 juni 2021

  Antwoord

Schrijf je beoordeling

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

De auto parkeren op parkeerplek P4 en melden bij het wadloopkantoor, Haven 26, in de visserijhaven van Lauwersoog. De wadloopkleding bestaat standaard uit gelaagde bovenkleding met daarbij een wind- of regenjack, een korte broek en een paar stevige sokken. Het dragen van een pet is aan te raden. De tocht bij voorkeur lopen op hoge gympen of hoge duikschoenen. Een handdoek met droge kleren en schoenen meenemen in een rugzak, aangevuld met wat eten en drinken tijdens de wadlooptocht.

Delen op sociale netwerken

Website & Boekingssoftware door NORISK Software

Close

Wadlopen naar Rottumeroog

Prijs
€65 per persoon
Looptijd
10 uur
Reizigers
min 30 deelnemers

  Fill out the form to book the Tour. Required fields are marked *   Enquiry about the Tour availability or anything you’d like to know. Required fields are marked *   Translate »