Oversteken Wadlopen naar Rottumeroog

Prijs
€70 per persoon
Duur
10 uur
Reizigers
min 30 deelnemers
1 Beoordelingen
5 uit 5

Wadlopen naar Rottumeroog

Een indrukwekkende oversteek naar het beschermde eiland en prachtig natuurgebied Rottumeroog met in het begin pittig slik in de landaanwinningwerken.
 • Informatie
 • Foto's
 • Beoordelingen

Wat is inbegrepen

Vertreklocatie
Wadloopkantoor, Haven 26 te Lauwersoog. Graag 15 minuten voor vertrektijd aanwezig zijn.
Prijs is inclusief
 • Busvervoer vasteland
 • Vaartocht
 • Wadlooptocht
 • Warme maaltijd

Een indrukwekkende tocht met nogal wat slik in het begin en onderweg mooie geulenstelsels naar het beschermde eiland en prachtig natuurgebied Rottumeroog. Het lopen duurt ongeveer 4 uur en het varen minimaal 3 uur. Juist deze tocht toont de dynamiek van het Wad. We vertrekken vanaf het wadloopkantoor in Lauwersoog met de bus naar de Emmapolder. Vanaf de parkeerplek aldaar lopen we naar de kwelder met de landaanwinningswerken. Het eerste uur van de tocht is inspannend, want pittig slik. In tegenstelling tot voorgaande jaren ligt er momenteel beduidend minder slik op de route. De tocht kan worden aangemerkt als een middel zware tocht. Nadat we de eerste geul zijn doorgestoken, wordt het lopen al gemakkelijker. Er volgen nog enkele doorwaadbare geulen. Naarmate we dichter Rottumeroog naderen, licht het witte zand van de Zuiderduintjes steeds duidelijker op. Deze begroeide zandplaat ligt ten zuiden van Rottumeroog. We lopen daar onderlangs op weg naar de opstapplek bij het schip. Zowel Rottumeroog als de Zuiderduintjes zijn niet toegankelijk en verboden gebied vanwege de enorme aantallen vogels die zich daar bevinden. We varen dan langs de zandplaten onder Rottumerplaat waar vaak honderden zeehonden kunnen worden gespot. Op de terugvaart naar Lauwersoog is er een maaltijd aan boord van het schip. Ben je vegetarisch of heb je een voedselintolerantie, geef dit dan uiterlijk een week van te voren door.

De auto parkeren en melden bij het wadloopkantoor, Haven 26, in de visserijhaven van Lauwersoog. De wadloopkleding bestaat standaard uit gelaagde bovenkleding met daarbij een wind- of regenjack, een korte broek en een paar stevige sokken. Het dragen van een pet is aan te raden. De tocht bij voorkeur lopen op hoge gympen of hoge duikschoenen. Een handdoek met droge kleren en schoenen meenemen in een waterdichte rugzak, aangevuld met wat eten en drinken tijdens de wadlooptocht.

Deze tocht vindt plaats op:

Zondag 11 juni 2023 om 7:15 uur
Zaterdag 17 juni 2023 om 13:30 uur
Zaterdag 1 juli 2023 om 12:00 uur
zaterdag 15 juli 2023 om 12:15 uur

Gebruikersbeoordelingen & amp; Comments

 • Miranda
  5 uit 5

  Echt een heel mooie tocht. Zwaar in het slik. Bijzonder vanwege de unieke onbewoonde omgeving. Veel zeehonden zien rusten en zwemmen. Omdat je elkaar tijdens de tocht soms een handje moet helpen en vervolgens een paar uur door het mooie waddengebied terug vaart is de tocht ook mega gezellig!

  21 juni 2021

  Antwoord

Schrijf je beoordeling

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

  Laatste nieuws
  Wadloopfolder 2023
  20 januari 2023
  Wadloopfolder 2023
  Onze nieuwe folder is bijna klaar! Je kunt hem hier alvast bekijken, alle tochten overzichtelijk bij elkaar. Hij ligt nu bij de drukker, en zodra hij klaar is beginnen we met bezorgen. Link naar de folder Wadloopfolder 2023  
  Nieuwsbrief

  Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, hoort u als eerste het laatste nieuws.

   Website & Boekingssoftware door NORISK Software

   Close

   Wadlopen naar Rottumeroog

   Price
   €70 per person
   Duration
   10 uur
   Travellers
   min 30 deelnemers

    Fill out the form to book the Tour. Required fields are marked *

    [tour_date]     Enquiry about the Tour availability or anything you’d like to know. Required fields are marked *     Translate »