Zwerftochten Wadlopen getijhaventje Noordpolderzijl

Prijs
€15 per persoon
Duur
3 uur
Reizigers
min 10 deelnemers
1 Beoordelingen
5 uit 5

Wadlopen getijhaventje Noordpolderzijl

Een wadzwerftocht van ongeveer 3 uur in de buurt van de vaargeul naar het haventje.
 • Informatie
 • Foto's
 • Beoordelingen

Wat is inbegrepen

Vertreklocatie
Getijhaventje Noordpolderzijl
Prijs is inclusief
 • Wadlooptocht

Vanaf cafe ’t Zielhoes lopen we naar de dijk en gaan we eerst genieten van het adembenemende uitzicht over het getijdenhaventje met op de achtergrond, bij helder weer, meerdere zichtbare eilanden. Zelfs het duitse Waddeneiland Borkum is dan goed te zien. Daarna lopen we via de kwelder en langs de rijsdammen naar het slikwad. In de buurt van de eerste geul is het slikkig. Daarna beginnen de hoger gelegen zandplaten en wordt het lopen veel gemakkelijker. De vaargeul naar het getijdenhaventje is doorwaadbaar. Van heel veel andere vaargeulen kan dit absoluut niet gezegd worden. Met een beetje geluk kun je nog naar voedsel zoekende lepelaars spotten. Na afloop van de wadlooptocht kan er nog worden nagezeten op het terras van het cafeetje langs de dijk. De tocht is ook voor beginners prima te doen.

Auto parkeren op een van de parkeerplekken nabij het cafeetje langs de dijk. De wadloopkleding bestaat standaard uit gelaagde bovenkleding met daarbij een wind- of regenjack, een korte broek en een paar stevige sokken. Het dragen van een pet is aan te raden. De tocht bij voorkeur lopen op hoge gympen of -duikschoenen. Een handdoek met droge kleren en schoenen kunnen achterblijven in de auto en hoeven niet mee het Wad op. Wel een rugzak meenemen met daarin wat eten en drinken tijdens de wadlooptocht.

Op de volgende data wordt deze tocht gelopen:

Zaterdag 3 september 2022 om 8:00 uur
Zaterdag 10 september 2022 om 16:15 uur
Zaterdag 17 september 2022 om 8:00 uur
zaterdag 24 september 2022 om 15:15 uur
Zaterdag 8 oktober 2022 om 15:00 uur
zondag 23 oktober 2022 om 14:45 uur

Gebruikersbeoordelingen & amp; Comments

 • Per jaar organiseren wij zo'n 200 schoolkampen maar dit jaar hebben we voor het eerst het wadlopen toegevoegd aan onze programma's. Na afloop van het wadlopen hebben we alleen maar lovende reacties ontvangen van zowel de leerlingen als de docenten. We zijn ontzettend blij met deze prachtige samenwerking en hieruit kunnen we concluderen dat deze activiteit absoluut voor herhaling vatbaar is. Bedankt voor de fijne en snelle communicatie en jullie goede zorg voor ons schoolkamp!

  23 mei 2022

  Antwoord

Schrijf je beoordeling

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Delen op sociale netwerken
Nieuwsbrief

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, hoort u als eerste het laatste nieuws.

  Website & Boekingssoftware door NORISK Software

  Close

  Wadlopen getijhaventje Noordpolderzijl

  Prijs
  €15 per persoon
  Looptijd
  3 uur
  Reizigers
  min 10 deelnemers

   Fill out the form to book the Tour. Required fields are marked *    Enquiry about the Tour availability or anything you’d like to know. Required fields are marked *    Translate »