Met kinderen vanaf 4 jaar Wadloopbelevingen Roode Hoofd via de veerdam Schiermonnikoog

kinderen t/m 12 jr € 20
Prijs
€35 per persoon
Duur
6 uur

Roode Hoofd via de veerdam Schiermonnikoog

Deze tocht is voor het hele gezin. Stap op ons comfortabele passagiersschip MS Silverwind en vaar mee over de Waddenzee. De wadlooptocht is gemakkelijk, terwijl je toch alle aspecten van het wadlopen beleeft. Kinderen krijgen een jutezakje om schelpen te verzamelen.
 • Informatie
 • Foto's
 • Beoordelingen

Wat is inbegrepen

Vertreklocatie
MS Silverwind in de Visserijhaven Lauwersoog. Schuin tegenover de voormalige parkeerplaats P4. Graag 15 minuten voor vertrektijd aanwezig zijn.
Prijs is inclusief
 • Vaartocht
 • Wadlooptocht
Aanvullende prijzen
Kinderen 4 t/m 12 jaar: €20

We vertrekken vanuit de visserijhaven van Lauwersoog via de veerdam van Schiermonnikoog, daar pikken we de eilandgasten op, naar de droogvallende zandplaat Roode Hoofd. Na aankomst ga je via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord. De wandeling gaat voornamelijk over een harde zandplaat, dus ook prima geschikt voor kinderen en hun (groot)ouders. Bij de oester- en mosselbanken ligt wel slik. We lopen daar langs, maar voor de liefhebbers mag er ook een stukje door het slik worden gelopen om te ervaren hoe dat is. Desgewenst kan er ook nog op de noordwesthoek van de zandplaat een stuk door het water gelopen worden. Onderweg zijn er meerdere plekken waar schelpdieren kunnen worden geraapt. Per persoon mag je maximaal 10 kg aan mosselen en oesters rapen voor eigen gebruik. Kinderen krijgen aan boord een klein jutezakje om hun gevonden schelpen in mee te nemen. Daarna varen we terug naar Lauwersoog via de veerdam van Schiermonnikoog. Alles bij elkaar ben je ongeveer 6 uur onderweg.

Auto parkeren langs de waterkant tegenover de voormalige parkeerplaats P4. Het schip de Silverwind ligt schuin tegenover het elektriciteitsgebouwtje. De wadloopkleding bestaat standaard uit gelaagde bovenkleding met daarbij een wind- of regenjack, een korte broek en een paar stevige sokken. Het dragen van een pet is aan te raden. De tocht mag op lage schoenen worden gelopen, maar niet op laarzen of open schoenen zoals sandalen en waterschoenen. Een handdoek met droge kleren en schoenen meenemen aan boord van het schip.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwsbrief

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, hoort u als eerste het laatste nieuws.

  Website & Boekingssoftware door NORISK Software

  Close

  Roode Hoofd via de veerdam Schiermonnikoog

  Prijs
  €35 per persoon
  Looptijd
  6 uur

   Fill out the form to book the Tour. Required fields are marked *    Enquiry about the Tour availability or anything you’d like to know. Required fields are marked *    Translate »